dijous, 8 de març de 2012

Noves reformes a la casa Lleó Morera

Casa Lleó Morera en el seu estat original a primers de s.XX
Foto extreta de la Viquipèdia

La casa Lleó Morera, projectada per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, està de reformes. Ja fa un temps que estem observant que la botiga de la marca comercial Loewe, que està ubicada a la planta baixa de la casa, està realitzant una reforma integral en el local que ocupa.

Aquesta no és la primera reforma que es fa a la planta baixa d'aquest edifici. L'any 1943, l'arquitecte Raimon Duran i Reynals va dur a terme una primera reforma per adaptar la planta baixa com a local comercial de la marca Loewe. Val a dir que aquesta primera reforma va ser molt desafortunada, ja que va eliminar bona part dels elements decoratius originals de la façana a planta baixa.

Als vols del 1992, Oscar Tusquests va dur a terme una nova reforma de la mateixa. En aquest cas, l'arquitecte va mirar de recuperar certes parts de la façana, com per exemple la paret de pedra original i els dracs que hi havia als laterals de les voltes dels aparadors i els pilars amb capitells de motius florals. El resultat final va ser el que hem pogut veure fins a l'actualitat.

Estat de la planta baixa fins a l'actualitat
Foto extreta de la Viquipèdia

A primers d'aquest any però, s'ha iniciat una nova reforma, en què la firma Loewe ha volgut recuperar més parts de la façana perduda. Pel que sembla i tal i com es pot llegir en l'article del diari El País del 23 de desembre del 2011, la intenció és realitzar l'accés a la botiga pel que era l'obertura original de façana per on accedien els carruatges. També es vol recuperar els finestrals originals d'aquesta planta i dos falsos sostres originals que es podran observar des de l'interior de la botiga. Malauradament, les nimfes que hi havia en els finestrals no les recuperen. Tampoc sabem si es recuperarà tot el treball en ferro forjat que hi havia als finestrals.

Antiga porta d'entrada a la botiga Loewe
Es pot veure com s'ha eliminat la columna daurada
 Fotografia del  23/01/12

El mateix punt del local el 22/02/12
 La columna metàl·lica ha estat substituïda
per una rèplica de la columna original

Anirem fent un seguiment de les obres, a veure quin és el resultat final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada