El Gaudí Centre de Reus dedicarà un nou espai a Domènech i Montaner i al Modernisme escampat per tota la ciutat

El museu Gaudí de Reus dedicarà l'any que ve un nou espai expositiu que relacionarà la figura d'Antoni Gaudí amb la de Lluís Domènech i Montaner i aprofundiarà en la resta d'obres modernistes que hi ha a la ciutat. L'espai, que s'ubicarà a la primera planta del museu, durà per títol "Gaudí i el Modernisme a Reus". Segons el programa previst, al qual ha tingut accés l'agència Europa Press, els treballs per habilitar-lo començarien el proper mes d'octubre de 2014. La previsió és tenir-lo llest el 15 de desembre.

El discurs museístic d'aquest nou espai s'articularà al voltant de 3 eixos. En primer lloc, els visitants accediran a la secció "De Gaudí a Domènech i Montaner", on s'explicarà la mort de l'arquitecte de Reus i l'eclosió del barceloní, que també va deixar la seva emprempta a Reus amb obres importants, com l'Institut Pere Mata, la Casa Gasull, la Casa Rull i la Casa Navàs, ubicada a molt pocs metres del museu. La relació de Domènech i Montaner amb Reus és precisament l'eix vertebrador del segon punt d'aquest nou espai, que es titularà "Domènech i Montaner i la configuració del Reus modernista". Finalment, els visitants trobaran la secció "Reus, la ciutat modernista del segle XXI", que presentarà les obres d'aquest estil que hi ha a la capital del Baix Camp i que formen part de la Ruta Modernista, explicarà els treballs de conservació que se'n fan de totes elles i el seu context actual, dins d'una ciutat moderna.

Els treballs per crear aquesta mostra permanent els coofinançaran a parts iguals l'Ajuntament de Reus i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i suposaran una inversió total de 413.000 euros. Igual que la resta del museu, aquesta nova zona disposarà també de les tecnologies audiovisuals més avançades. El Gaudí Centre es va crear apostant per nous formats explicatius per fer més entretinguda la seva visita. Així, s'han recreat al seu interior diverses obres d'Antoni Gaudí, com la cúpula de la cripta Güell, xemeneies de la Pedrera, la galeria de columnes del Park Güell i l'estudi que l'arquitecte tenia a la Sagrada Família.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Garriga modernista

Taller Masriera

Camprodon, el Modernisme del Pirineu