La Casa Vicens de Gaudí també obrirà les portes als visitants

Pocs dies després que la planta noble de la Casa Lleó Morera s'inaugurés com a museu, els nous propietaris de la Casa Vicens anuncien que la finca, ubicada al carrer Carolines (barri de Gràcia) obrirà properament les portes als visitants. Morabanc, entitat financera del Principat d'Andorra, acaba d'adquirir per 30 milions d'euros la Casa, obra d'Antoni Gaudí per a la família de l'agent de borsa Manuel Vicens i Montaner.

Casa Vicens, al carrer Carolines, 24 (foto extreta del bloc curious-places)

La finca es va començar a construir al 1883 com a casa d'estiueig del propietari. L'obra es va allargar fins al 1888, després d'aturar-se en més d'una ocasió a causa dels problemes de liquidesa dels amos. La casa tenia inicialment 3 façanes; la quarta donava a un antic convent. Consta de 4 nivells; un soterrani on s'hi va fer un celler, les dues plantes per a la família i finalment, unes golfes per al personal del servei. A l'hora de fer-ne el projecte, Gaudí es va inspirar en les formes de l'art mudèjar. A l'exterior, d'obra vista, va fer una combinació de maons i rajoles de colors verd i blanc. Tanques de ferro forjat perimetraven la finca, on també hi havia un jardí amb una font, que va ser destruïda al 1946. A l'interior, relleus de guix al sostre, mosàics romans al terra i pintures a les parets.

Interior de la Casa Vicens (foto extreta de Wikipèdia)

Els nous amos de la Casa Vicens en van encarregar al 1925 una ampliació a l'arquitecte Joan Baptista Serra de Martínez. Aquest va demanar consell a Antoni Gaudí abans de fer-ne el projecte, que lògicament incloïa una redistribució de l'espai interior i l'enderroc d'alguns elements dissenyats per Gaudí. La finca està catalogada com a Monument Històrico-Artístic d'Interès nacional des de 1969. Va ser posada a la venda per 35 milions d'euros al 2007 i ara, finalment, adquirida pel grup financer andorrà. De moment es desconeix el timing previst per obrir la Casa als visitants.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Garriga modernista

Taller Masriera

Camprodon, el Modernisme del Pirineu