Els Pavellons Güell donen tret de sortida a la campanya que permetrà visitar a meitat de preu 22 espais modernistes de Barcelona

Concert de Sommeliers (Ajuntament de Barcelona)
Els Pavellons Güell de Barcelona van obrir divendres passat les seves portes en el marc de la campanya "Estiueja al teu Modernisme". Es tracta d'un programa de la Ruta del Modernisme amb què els barcelonins i les barcelonines podran visitar amb un descompte del 50% un total de 22 espais emblemàtics de la ciutat fins al pròxim 15 de setembre. Per gaudir de la promoció, cal inscriure's al web oficial de la Ruta. El tret de sortida de la campanya va consistir en un concert a càrrec dels grups Sommeliers i The Soul Titoo's, tot just després d'una trobada de bloggers, organitzada per l'Ajuntament, a què també va ser convidat Retalls del Modernisme.

La Universitat de Barcelona, propietària dels Pavellons Güell, va cedir al 2014 l'espai a l'Ajuntament de Barcelona per un període de 10 anys. Durant aquest temps, l'administració municipal farà la restauració del recinte; un projecte que preveu una inversió global de 900.000€ i que inclourà la regeneració del jardí mediterrani del conjunt. La idea és recuperar en la mesura del possible l'aspecte original de l'espai, inspirat en el Jardí de les Hespèrides que Jacint Verdaguer va descriure en la seva obra "L'Atlàntida". El projecte també preveu la substitució dels murs actuals del recinte per una tanca que permetrà contemplar el jardí des del carrer, i l'obertura d'un nou accés al recinte. També se sanejaran les façanes i les cobertes dels dos pavellons existents, que varen ser creats per acollir les cavallerisses i la casa del guarda. Els pavellons acolliran un petit centre d'interpretació que mostrarà com era la vida a la Barcelona modernista. Una de les joies del recinte és la porta principal d'accés, presidida per un drac fet amb metalls procedents d'automòbils.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Garriga modernista

Taller Masriera

Camprodon, el Modernisme del Pirineu