Camprodon recuperarà la casa modernista de Can Roig al llarg de 2014

Can Roig és obra de l'arquitecte olotí Simó Cordomí
Camprodon recuperarà Can Roig, la finca modernista projectada per l'arquitecte olotí Simó Cordomí i Carrera al 1900. Ubicada al carrer Freixenet, la finca es troba en estat de semi-ruïna. El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat divendres 21 de febrer un conveni mitjançant el qual els propietaris de la casa es comprometen a iniciar aquest 2014 els tràmits de rehabilitació de la finca. Les despeses aniran exclusivament al seu càrrec; a canvi, però, l'Ajuntament modificarà el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), que hores d'ara estableix l'àrea on s'ubica Can Roig com a zona residencial. D'aquesta manera, la propietat podria ser reoberta per acollir o un hotel o habitatges tutelats, segons informa el diari electrònic Nació Digital. L'Ajuntament s'ha mostrat satisfet amb la solució acordada, ja que a part de suposar la recuperació d'una veritable joia arquitectònica, permetrà generar activitat econòmica.

Les obres hauran de consolidar l'estructura
Encara no hi ha projecte arquitectònic, que tot i això, quan es redacti, haurà de preveure treballs de consolodació global de l'edifici, la restauració de les cobertes i els tancaments, hores d'ara, inexistents. Al 2012, el Consistori ja va obligar l'actual propietari de la casa a fer-hi una intervenció d'urgència per evitar que l'estat de degradació de Can Roig acabés sent irreversible i que hi hagués despreniments d'elements estrucurals cap a la via pública. El conveni recentment aprovat es troba en període d'exposició pública, dins el qual es poden presentar al·legacions.

Can Roig està inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català. Va ser aixecat pel doctor Emerenciano Roig Bofill com a residència d'estiu de la família. Va ser abandonada tot just en acabar la Guerra Civil, essent emprada com a hospital per a refugiats republicans, segons Nació Digital.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Garriga modernista

Taller Masriera

Camprodon, el Modernisme del Pirineu