48H Open House Barcelona

Barcelona acollirà aquest proper cap de setmana la tercera edició del 48H Open House, un Festival d'Arquitectura que permetrà fer visites guiades i de franc a 150 edificis i llocs emblemàtics de tota la ciutat. Construccions de diferents èpoques i estils arquitectònics; des de la Casa de la Ciutat, construïda al 1373, fins al novíssim Parc de Recerca Biomèdica, acabat l'any 2006 al front marítim de Barcelona. Des del Palau Centelles, del segle XV, a la torre Colom, de la dècada dels 60, i la xarxa de clavegueram de la ciutat.

Postal corporativa del 48H Open House Barcelona



Entre tota aquesta oferta també hi ha diferents icones del Modernisme barceloní: l'Hospital de Sant Pau, l'antiga fàbrica Casaramona (actual CaixaFòrum), el Círculo Ecuestre, la Casa Macaya, l'Ateneu Barcelonès, els Pavellons Güell, el Cercle del Liceu, l'Hotel España, el Palau Moja, la Casa Golferichs, el Col·legi de les Teresianes, l'Arc de Triomf, la Torre Amat, l'Ajuntament de Sants, la Casa Sayrach, el Palau Casades (actual seu del Col·legi d'Advocats), la Casa de Muley Afid (que acull el Consolat de Mèxic) i l'església de Sant Pacià, al barri de Sant Andreu, on Antoni Gaudí va dissenyar el mosàic del terra.

El 48H Open House és una iniciativa que va néixer a Londres l'any 1992 i que ja s'ha estès a altres ciutats, com ara Dublín, Galway, Nova York i Tel Aviv. A Barcelona començà el 2010. En aquella primera edició, els barcelonins van fer 25.000 visites als edificis que van obrir les seves portes mentre que l'any passat la xifra va ser superior; 35.000. Els organitzadors, el col·lectiu ArquitecturaReversible, han convocat un concurs convencional de fotografies i un altre per a usuaris de l'aplicació Instagram, així que en totes i cadascuna d'aquestes visites es podrà entrar amb càmera.  Podeu consultar el llistat de llocs visitables i els dies i les hores en què obren les portes al web de la cita; 48H Open House Barcelona.


Comentaris

  1. Ens haurem de llevar aviat i anar-hi d'hora, perquè després diuen que es fan unes cues interminables de gent.
    Salutacions!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

La Garriga modernista

Taller Masriera

Camprodon, el Modernisme del Pirineu